Diplomatervezés 2022 ősz

A 2022/23-as tanév őszi félévének BSc Diplomatervezés tantárgya keretében az előző évhez hasonlóan egy városi és egy természeti helyszínt választottunk a tágabb tervezési területnek. Mindkét területen több, eltérő karakterű konkrét tervezési hely közül lehet szabadon választani.

Minden helyszínhez egy ajánlott és kettő további választható funkció van hozzárendelve. A funkcióknak meg van határozva egyfajta minimum programja, mellette javasolt, választható opciók és a fontosabb térkapcsolatok.
minimum programok: programok.pdf

A diplomaterv három részből áll: az építészeti tervből, az azt megalapozó tanulmányból (szakdolgozatból) és a terv prezentációjából. A tervezés sikeres kezdéséhez a szorgalmi időszak első hetére el kell készíteni a tanulmány vázlatot. Ennek alapja a konkrét tervezési helyszín kiválasztása, megismerése és a hozzá kapcsolódó választott funkció átgondolása, hasonló kortárs példák vizsgálata.
az előtanulmány részletei: elotanulmany.pdf

 

 

Konzulensválasztás az űrlap kitöltésével, határidő: szeptember 2.

KONZULENS VÁLASZTÁS

 

 

 

 

Debrecen, Csokonai és Jókai utca által határolt tömbnél 5 eltérő karakterű és eltérő városszerkezeti helyzetű telek közül lehet választani.

 

A Debrecenhez közeli Vekeri-tó mellett 4 eltérő helyet határoztunk meg.

 

 

 

 

 

 

A helyszínek m=1:500 léptékű rajzai:

1. 1.helyszin.pdf
2. 2.helyszin.pdf
3. 3.helyszin.pdf
4. 4.helyszin.pdf
5. 5.helyszin.pdf

dwg file: .dwg file

A helyszínek m=1:500 léptékű rajzai:

1. 1.helyszin.pdf
2. 2.helyszin.pdf
3. 3.helyszin.pdf
4. 4.helyszin.pdf

dwg file: .dwg file

   
   
   

 

Frissítés dátuma: 2022.08.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.