Új szabadon választható tárgyak

Két új szabadon válsztható tárgy indul az őszi félévben

 

 

MAKETTEZÉS

Leendő építészként multiplex ismeretekre van szükségetek, melyek egyike a makettkészítés. Ha bár egyre több feladatnál nyújt segítséget a számítógép, a kézzel készített maketteknek továbbra is kiemelt szerepe van az építészeti tervezésben, legyen szó munka közbeni modellről vagy prezentációs eszközről. A tárgy keretein belül megismerkedhettek a makettezés technikáival, anyag- és eszközhasználatával, amely a féléves tervezési feladatoknál is hasznos lesz, mert kapcsolódik a tematika.

Az órák ütemezését a tárgyfelvétel után találjuk ki, hogy mindenkinek megfelelő legyen, előreláthatólag 2-3  hetente lesz hosszabb, workshop szerű műhelymunka.

max létszám: 15 fő

 

PARAMETRIKUS TERVEZÉS - Grasshopper 

A Rhino / Grasshopper szoftver segítségével valós időben paraméterezhető, interaktív struktúrák, organikus, összetett geometriai formák, generatív szerkezetek tervezhetők. Pluginokon keresztül elérhetővé válik a 3D nyomtató közvetlen programozása, a nyomtatófejet "térbeli tollá" változtatva teljesen újszerű struktúrák építhetők. 

Az óra betekintést ad a Rhino/Grasshopper szoftver működésébe, megismerkedünk a parametrikus design gyakorlatával és foglalkozunk a 3D nyomtatás alternatív módszereivel.

A kurzus a Képzőművészeti Egyetem egy aktuális kutatási projektjének keretében zajlik. Alapvetően a téli vizsgaidőszak alatt szervezünk egy egyhetes alkotóhetet a Képzőművészeti Egyetem valamelyik műterem házában, vagy Tihanyban vagy Budapesten. Ezt az egy hetet készítjük elő 1-2 alkalommal az őszi szemeszter során.

max létszám: 10 fő

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 05. 11:10